Zostaw kontakt i otrzymaj najlepszą ofertę na edycję 2026 wydarzenia >>

Masz pytania? Zadzwonimy!
Skorzystaj z naszego formularza kontaktowego, aby szybko uzyskać odpowiedzi na swoje wątpliwości lub zgłosić swój udział w wydarzeniu.
Cena zmieni się
20. lipca
 
27 września 2025 r.
WARSZAWA | ONLINE

Konferencja Food Forum Questions&Answers

Nutrihacking

Jak prawidłowe odżywianie może wydłużyć i polepszyć jakość życia Twoich pacjentów?

error
NOWA FORMUŁA: 20 min merytorycznego wykładu + 20 min Q&A!
Zobacz program
Do końca
promocji pozostało:
 

Konferencja Food Forum Questions&Answers

Nie starzeje się ten, kto zdrowo się odżywia, stosuje odpowiednio dobraną suplementację i probiotykoterapię, zachowuje prawidłową higienę snu i regularnie uprawia aktywność fizyczną

– tak z pewnością ująłby to Franklin w XXI wieku. Jak połączyć te wszystkie aspekty i skutecznie wpłynąć na długość i jakość życia? O tym dowiesz się biorąc udział w naszej Konferencji!

Serdecznie zapraszam,

Mariola Zmitrowicz
Redaktor naczelna Food Forum

NOWA FORMUŁA KONFERENCJI - Questions&Answers

Tegoroczna edycja Konferencji Food Forum to coś więcej niż tylko wykłady – to przestrzeń realnego dialogu i wymiany doświadczeń. W formule Questions&Answers po wybranych merytorycznych wystąpieniach, prelegent przeznaczy dodatkowe 20 minut na odpowiedzi na pytania uczestników. To wyjątkowa okazja, by rozwiać wątpliwości, pogłębić wiedzę i uzyskać praktyczne wskazówki od ekspertów.

Nie tylko słuchasz – ale również AKTYWNIE UCZESTNICZYSZ!

Obejrzyj zdjęcia z poprzednich edycji Konferencji Food Forum!

Prowadzący

  • 01
    prof. dr hab. n. med. Barbara Skrzydło-Radomańska
  • 01
    mgr farm. Zofia Winczewska
  • 01
    mgr inż. Karolina Czyżowska
  • 01
    dr n. med. i n. o zdr. Joanna Róg
  • 01
    dr inż. Katarzyna Olszewska
  • 01
    mgr Edyta Węcławska
  • 01
    dr n. chem. Alicja Śliwowska
  • 01
    dr n. med. Magdalena Maciejewska - Cebulak
  • 01
    prof. dr hab. n. med. Tomasz Banasiewicz
Rozpoczynamy kolejną turę PRZEDSPRZEDAŻY
Zarezerwuj bilet do 20. lipca i oszczędzaj – później ceny wzrosną!

Program Konferencji Food Forum Questions&Answers

Wykład 1
W zdrowym ciele zdrowy mózg
Nutripsychiatria w praktyce – mgr farm. Zofia Winczewska
  • Skuteczne strategie żywieniowe wspierające zdrowie psychiczne.
  • Celowana suplementacja w oparciu o aktualne wytyczne i rekomendacje.
  • Prawidłowa modulacja mikrobioty jelitowej jako podstawa równowagi psychicznej.
Wykład 2
Team work is dream work
Synergistyczne działanie kolagenu, witaminy C oraz kwasu hialuronowego – dr n. chem. Alicja Śliwowska
  • Schematy działania suplementacji wspomagającej sprężystość i nawilżenie skóry oraz działanie antyoksydacyjnie.
  • Kolagen – fakty i mity. Na co zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni produkt?
  • Stosowanie wewnętrzne czy zewnętrzne? Wady i zalety okiem interdyscyplinarnej specjalistki
Wykład 3
I’m on fire!
Rola diety i probiotyków w łagodzeniu przewlekłego stanu zapalnego wywołanego przez SIBO – prof. dr hab. n. med. Barbara Skrzydło-Radomańska
verified
Wykład w formule:
QUESTIONS AND ANSWERS
  • Wpływ przewlekłego stanu zapalnego na pogorszenie objawów SIBO oraz uszkodzenie bariery jelitowej.
  • Dieta low FODMAP, czy przeciwzapalna? Którą najlepiej wdrożyć, aby przerwać błędne koło SIBO i stanu zapalnego.
  • Rola probiotykoterapii w modulacji mikrobioty i wparciu funkcjonowania bariery jelitowej.
Wykład 4
Zdrowie włosów zaczyna się w jelitach
Kondycja skóry głowy a dysbioza jelitowa – mgr inż. Karolina Czyżowska
verified
Wykład w formule:
QUESTIONS AND ANSWERS
  • Relacja osi jelita-skóra głowy z perspektywy dietetyka i trychologa.
  • Wpływ nieszczelnej bariery jelitowej na stan skóry głowy oraz najczęstsze schorzenia trychologiczne.
  • Znaki ostrzegawcze – zmiany w kondycji włosów i skóry głowy, które mogą wskazywać na zaburzenia dysbiozy jelitowej.
  • Probiotyki i prebiotyki a zdrowie skóry – czy suplementacja może wspierać jej kondycję?
Wykład 5
W głowie się nie mieści
ADHD u dorosłych z perspektywy dietetyka – dr n. med. i n. o zdr. Joanna Róg
  • Kluczowe składniki odżywcze wspierające działanie neuroprzekaźników - dopaminy i noradrenaliny.
  • Niedobory mikro i makroelementów a nasilenie objawów ADHD.
  • Strategie dietetyczne w ADHD u dorosłych – czy istnieją uniwersalne standardy?
Wykład 6
Przerwa w dostawie prądu
Dietoterapia mitochondriopatii – dr inż. Katarzyna Olszewska
verified
Wykład w formule:
QUESTIONS AND ANSWERS
  • Patofizjologia i podział chorób mitochondrialnych ze względu na formę ich nabycia.
  • Dysfunkcje mitochondrialne a zespół przewlekłego zmęczenia.
  • 5 podstawowych filarów terapii mitochondrialnej z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych.
Wykład 8
Cegiełki (długiego) życia
Nukleotydy dietetyczne i ich rola we wsparciu organizmu – mgr Edyta Węcławska
  • Czym są nukleotydy i jaką rolę odrywają w organizmie?
  • Rola suplementacji nukleotydami we wsparciu organizmu w stanach zwiększonego zapotrzebowania.
  • Wpływ nukleotydów na pracę układu nerwowego, funkcji poznawczych oraz regenerację.
Wykład 9
Prehabilitacja to pierwszy stopień do zdrowia
Rola żywienia i probiotykoterapii – prof. dr hab. n. med. Tomasz Banasiewicz
  • Rola prehabilitacji w podniesieniu świadomości pacjenta przez zabiegiem operacyjnym – czy może przełożyć się na stopień zaangażowania w rehabilitację?
  • Prehabilitacja przed czy po wyznaczeniu terminu zabiegu? Czy może pomóc pacjentowi w zakwalifikowaniu się do operacji?
  • Zadanie dietetyka w zespołach interdyscyplinarnych przed zabiegiem operacyjnym – zalecenia w komponowaniu zaleceń dietetycznych i w probiotykoterapii.
Wykład 10
Na pierwszej linii frontu
Rola składników odżywczych w profilaktyce i terapii nowotworowej – dr n. med. Magdalena Maciejewska-Cebulak
  • Rola kompleksowego podejścia, wspierającego ciało i psychikę pacjenta, w profilaktyce i leczeniu chorób nowotworowych – okiem dietetyka i psychodietetyka.
  • Znaczenie odpowiednio zbilansowanej diety w zapobieganiu niedożywieniu i osłabieniu pacjenta w trakcie terapii onkologicznych.
  • Przegląd kluczowych składników odżywczych wspierających organizm w walce z nowotworem na poziomie komórkowym.
  • Rekomendacje w profilaktyce przeciwnowotworowej oparte na najnowszych badaniach – zalecenia w żywieniu i suplementacji.
Wykład 11
Stayin’ Alive
Rola kwasów Omega-3 we wsparciu układu krążenia
  • Mechanizmy działania kwasów Omega-3 w obniżeniu poziomu cholesterolu oraz zapobieganiu zmianom miażdżycowym.
  • Rola kwasów Omega-3 w suplementacji osób starszych z współistniejącymi chorobami neurodegeneracyjnymi.
  • Kwasy Omega-3 w redukcji przewlekłego stanu zapalanego i przeciwdziałaniu uszkodzeniom naczyń krwionośnych.

Warsztat

 
dr n. med. i n. o zdr. Joanna Róg

Dobra strategia to połowa sukcesu – protokoły żywieniowe o ograniczonej zawartości węglowodanów w nutripsychiatrii

CZĘŚĆ 1

Dieta ketogeniczna w schizofrenii – Nowe podejście terapeutyczne

Podczas warsztatu szczegółowo omówimy:

  • Charakterystykę diety ketogenicznej oraz jej potencjalny wpływ na objawy schizofrenii.
  • Jak praktycznie wdrożyć dietę ketogeniczną: jak restrykcja węglowodanów, odpowiedni poziom tłuszczu i białka mogą wspierać zdrowie Twoich pacjentów.
  • Monitorowanie efektów diety – jakie kluczowe parametry zdrowotne warto śledzić (poziom ciał ketonowych, profil lipidowy i zmiany w funkcjach poznawczych pacjenta).
CZĘŚĆ 2

Dieta o niskim indeksie glikemicznym w zaburzeniach lękowych – Praktyczne rozwiązania

W tej części omówimy:

  • Stabilizację poziomu glukozy – jak to działa na poziom nastroju i zdrowie psychiczne pacjentów.
  • Wybór kluczowych źródeł węglowodanów o niskim IG, które wspierają stabilność energetyczną i emocjonalną pacjentów.
  • Praktyczne zalecenia dotyczące komponowania posiłków niskoglikemicznych, które zastosujesz w pracy z pacjentami.
Dołącz do nas i wzbogać swoją praktykę dietetyczną o nowe, skuteczne podejście do leczenia zaburzeń psychicznych! Bądź na bieżąco z najnowszymi metodami dietetycznymi, które mogą znacząco poprawić jakość życia Twoich pacjentów.

Kup bilet grupowy i otrzymaj dodatkowy rabat na całe zamówienie.
Im więcej biletów kupisz, tym większą zniżkę otrzymasz!

kupując trzy bilety,
otrzymasz
rabat
180 zł netto
kupując cztery bilety,
otrzymasz
rabat
275 zł netto
kupując pięć biletów,
otrzymasz
rabat
365 zł netto
Promocja obowiązuje przy zakupie wielokrotności tego samego wariantu.
Jeśli chcesz zakupić kilka różnych, skontaktuj się z nami – przygotujemy dla Ciebie indywidualną ofertę!

Kup bilet
Wybierz swój wariant

Do końca
promocji pozostało:
 
Konferecja
Stacjonarna
  • Standard
  • Premium
zł netto
zł brutto
zł netto / zł brutto
zł netto
zł brutto
zł netto / zł brutto
  • Udział we wszystkich sesjach wykładowych w formule stacjonarnej
  • Imienny e-certyfikat potwierdzający udział w konferencji
  • 7-dniowy dostęp do nagrań z konferencji
  • 14-dniowy dostęp do nagrań z konferencji
  • Udział w warsztacie: Dobra strategia, to połowa sukcesu - protokoły żywieniowe o ograniczonej zawartości węglowodanów w nutripsychiatrii
  • Dodatkowy imienny e-certyfikat potwierdzający udział warsztatach
  • Drukowany Workbook – praktyczne narzędzie edukacyjne
  • Drukowany Casebook – pomoc naukowa do pracy
  • Miejsce siedzące VIP (najbliżej sceny)
  • E-book - praktyczna wiedza do wykorzystania w pracy
  • Drukowany Workbook – praktyczne narzędzie edukacyjne
  • Drukowany Casebook – pomoc naukowa do pracy
  • Miejsce siedzące VIP (najbliżej sceny)
  • E-book - praktyczna wiedza do wykorzystania w pracy
Cena zmienia się 20. lipca
zł netto ( zł brutto)
zł netto ( zł brutto)
Pula biletów promocyjnych jest ograniczona
Konferecja Stacjonarna
+ Warsztat
  • Standard
  • Premium
zł netto
zł brutto
zł netto / zł brutto
zł netto
zł brutto
zł netto / zł brutto
  • Udział we wszystkich sesjach wykładowych w formule stacjonarnej
  • Imienny e-certyfikat potwierdzający udział w konferencji
  • 7-dniowy dostęp do nagrań z konferencji
  • 14-dniowy dostęp do nagrań z konferencji
  • Udział w warsztacie: Dobra strategia, to połowa sukcesu - protokoły żywieniowe o ograniczonej zawartości węglowodanów w nutripsychiatrii
  • Dodatkowy imienny e-certyfikat potwierdzający udział warsztatach
  • Drukowany Workbook – praktyczne narzędzie edukacyjne
  • Drukowany Casebook – pomoc naukowa do pracy
  • Miejsce siedzące VIP (najbliżej sceny)
  • E-book - praktyczna wiedza do wykorzystania w pracy
  • Drukowany Workbook – praktyczne narzędzie edukacyjne
  • Drukowany Casebook – pomoc naukowa do pracy
  • Miejsce siedzące VIP (najbliżej sceny)
  • E-book - praktyczna wiedza do wykorzystania w pracy
Cena zmienia się 20. lipca
zł netto ( zł brutto)
zł netto ( zł brutto)
Pula biletów promocyjnych jest ograniczona
Konferecja
Online
  • Standard
  • Premium
zł netto
zł brutto
zł netto / zł brutto
zł netto
zł brutto
zł netto / zł brutto
  • Udział we wszystkich sesjach wykładowych w formule online
  • Imienny e-certyfikat potwierdzający udział w konferencji
  • 7-dniowy dostęp do nagrań z konferencji
  • 14-dniowy dostęp do nagrań z konferencji
  • Udział w warsztacie: Dobra strategia, to połowa sukcesu - protokoły żywieniowe o ograniczonej zawartości węglowodanów w nutripsychiatrii
  • Dodatkowy imienny e-certyfikat potwierdzający udział warsztatach
  • Drukowany Workbook – praktyczne narzędzie edukacyjne
  • Drukowany Casebook – pomoc naukowa do pracy
  • Miejsce siedzące VIP (najbliżej sceny)
  • E-book - praktyczna wiedza do wykorzystania w pracy
  • E-book - praktyczna wiedza do wykorzystania w pracy
Cena zmienia się 20. lipca
zł netto ( zł brutto)
zł netto ( zł brutto)
Pula biletów promocyjnych jest ograniczona

Zobacz, co czeka na Ciebie
podczas Konferencji Food Forum Questions&Answers!

Strefa Food Experience
Prezentacje zdrowej żywności, napojów funkcjonalnych i superfoods – poznasz nowe smaki i produkty, które wspierają zdrowie.
Konsultacje z ekspertami
Otwarte konsultacje po prelekcjach z naszymi prelegentami – zapytaj o konkretne przypadki lub dobór suplementacji.
Pakiety powitalne i konkursy
Pakiety z próbkami suplementów i kosmetyków, vouchery na badania lub konsultacje. Dodatkowo – konkursy z atrakcyjnymi nagrodami od naszych Partnerów.
Strefa foto 
Pakiety z próbkami suplementów i kosmetyków, vouchery na badania lub konsultacje.
Strefa wiedzy i inspiracji
Bookshop z literaturą branżową, ebookami i materiałami edukacyjnymi.
Networking
Organizowane przerwy na networking oraz nieformalne rozmowy po prelekcjach z kawą w dłoni – idealne nawiązywanie kontaktów zawodowych.

Informacje

 

szczegóły organizacyjne

27 września 2025 r.
Warszawa
Novotel Warszawa Airport
ul. 1 Sierpnia 1, 02-134 Warszawa

KontaktJeśli na stronie nie znalazłeś odpowiedzi na swoje pytanie, możesz się z nami skontaktować bezpośrednio.

Skontaktuj się z nami, a nasz zespół chętnie pomoże rozwiać Twoje wątpliwości.
BIURO OBSŁUGI KLIENTA

KONTAKT DLA UCZESTNIKÓW

Anna Stelmach
Project Manager

anna.stelmach@forum-media.pl
tel. kom.: +48 692 057 012

KONTAKT DLA PARTNERÓW

Mariola Zmitrowicz
Redaktor naczelna

mariola.zmitrowicz@forum-media.pl
tel. kom.: +48 607 563 894

KONTAKT DLA PARTNERÓW

Katarzyna Świderska
Brand Managerka

katarzyna.swiderska@forum-media.pl
tel. kom.: +48 502 237 945

WSPÓŁPRACA BARTEROWA

Natalia Zdunek

natalia.zdunek@forum-media.pl
tel. kom.: 692 057 033

ORGANIZACJA SZKOLEŃ WEWNĘTRZNYCH

Weronika Nowacka

weronika.nowacka@forum-media.pl
tel.: +48 61 62 87 004

Udział w Konferencji Food Forum to niepowtarzalna okazja dla dietetyków, lekarzy oraz wszystkich osób zainteresowanych zdrowiem i nowoczesnym podejściem do żywienia, by zgłębić tematykę homeostazy organizmu i osi jelitowo-mózgowej. Nasze wydarzenia są wyjątkowe – łączą kompleksowe podejście do tematu z wysokim poziomem merytorycznym i profesjonalizmem, co sprawia, że są dedykowane specjalistom poszukującym sprawdzonych, praktycznych rozwiązań w swojej pracy.

Nasz Kongres Dietetyczny gromadzi wybitnych specjalistów, którzy dzielą się swoją wiedzą na temat dietoterapii, probiotykoterapii i suplementacji. To wydarzenie, w którym nauka spotyka się z praktyką – uczestnicy otrzymują nie tylko aktualną wiedzę, ale także narzędzia, które mogą od razu zastosować w pracy z pacjentami. Prelekcje oraz warsztaty są starannie dobrane, aby odpowiadały na aktualne wyzwania dietetyki i zdrowia publicznego.

Nasza Konferencja Dietetyczna to miejsce, gdzie uczestnicy zdobywają wiedzę opartą na najnowszych badaniach, dzięki czemu podnoszą swoje kompetencje w zakresie dietetyki, co ma bezpośredni wpływ na jakość świadczonych usług. Zaproszeni prelegenci to eksperci w swoich dziedzinach, którzy z pasją dzielą się doświadczeniem i wnoszą nowoczesne podejście do edukacji. Dzięki starannie dopasowanym tematom i wnikliwej analizie badań, wydarzenie podnosi standardy edukacyjne w branży.

Dołącz do liderów branży na Kongresie Food Forum i przekonaj się, jak nasze wydarzenia wyróżniają się na tle innych konferencji dietetycznych – to doskonała okazja, by rozwinąć swoje umiejętności i zyskać praktyczne rozwiązania, które przyczynią się do lepszej opieki nad pacjentami i bardziej świadomego podejścia do zdrowia.

 

BIURO OBSŁUGI KLIENTA
tel. 61 66 55 721

Godziny pracy:
pon. - pt. 08:00 - 16:00

 
@ Copyright 2025 Forum Media Polska